Ritkán találkozunk olyan emberrel, aki ne szeretné a csokoládét. Kedvenc édességünk népszerűsége máig töretlen: megoldás fejfájásra, rosszkedvre, sőt, még az összetört szívet is meggyógyítja. De mi a helyzet a szépségápolással? Utánajártunk, hogyan alkalmazhatjátok a csokoládét!
A csodatévő összetevőt a kakaófa termésében, a kakaóbabban kell keresnünk, amely sok szempontból hasznos a szervezetünk számára. A kakaó flavonoidtartalma megköti a szépségápolásban jól ismert szabadgyököket, amelyek csökkentik a rákos-, szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Serkenti a test zsírégető folyamatait, ezért nem véletlen, hogy cellulitisz elleni készítményekben is gyakori összetevő a csokoládé.
De az az érv, amire leginkább felkaptuk a fejünket: lassítja az öregedési folyamatokat! Pakolásként alkalmazva javítja a bőr oxigénellátását és a mikrokeringést, ezért gyakori összetevő a ránctalanító termékekben. A kakaó kisimítja és rugalmassá varázsolja a bőrt, miközben élvezhetitek egy csokis pakolás csábító illatát.
A csokifogyasztás védi a bőrt a káros UV-sugárzástól, a kakaóvaj a legtöbb napozószerben megtalálható. Természetes bőrápoló, mert magas B-vitamin, retinol, magnézium és cink tartalma pihenteti és táplálja a bőrt, és fokozza a stresszel szembeni természetes védekezőképességét. Mivel nagyon gyorsan felszívódik, száraz bőrre nemcsak pakolásként, hanem masszírozószerként is hatásos.
Éppen ideje, hogy a csokoládéval kapcsolatos igen elterjedt tévhittel is leszámoljunk. Sokan és sokszor a csokit teszik felelőssé a zsíros bőrért, valamint a pattanások és mitesszerek kialakulásáért. Ez nem igaz, épp ellenkezőleg! Míg a csokoládéban található kakaó képes csodát tenni a bőrrel, a csokiban található többi adalékanyag – a cukor, zsírok, ízfokozók, olaj – tehetők felelőssé a bőrhibákért.
És hogy mi a megoldás? Természetesen a mértékletesség, továbbá, ha pakolásként szeretnétek a csokit alkalmazni, válasszatok jó minőségű, lehetőleg magas kakaótartalmú, adalékanyagoktól mentes, natúr alapú terméket.
A csoki endorfint, azaz “boldogsághormont” termel, ami a fájdalomérzet csillapításáért és az örömszerzésért felelős. Így ha rossz a kedvetek, vagy levertnek érzitek magatokat, bátran vigasztalódjatok egy kis csokoládéval.
Amit pedig soha ne felejtsetek el: a boldogság megszépít! 🙂